Hjem/Lamper

Lamper med LED lys er det oplagte valg hvis du skal udstyre et lokale med belysning. LED står for light-emitting diode, eller lysdiode på dansk. En af de første kommercielle anvendelser af lysdioder var cykellygter. LED har nemlig den smarte egenskab, at de er robuste. En lysdiode bliver ikke nemt forstyrret af slag – i modsætning til halogen og glødepærer. Senere har man opdaget hvor ineffektive og upraktiske glødepærer og sparepærer er.

En LED er mere effektiv end en glødepære, og endda mere effektiv end en sparepære. En 10-watts LED pære kan lyse lige så kraftigt op som en 60 watts glødepære. Desuden har en LED pære en levetid, der er markant længere end sparepærer og glødepærer. En almindelig LED pære i en LED lampe har en forventet levetid på 50.000 timer. I samme tidsrum skal du i gennemsnit udskifte 5 sparepærer.

Herudover tænder en LED-pære næsten øjeblikkeligt, i modsætning til sparepæren, der lige skal “varmes op” først. For øvrigt bliver LED-pærer ikke varme. Derfor kan man placere dem på steder hvor man med en traditionel pære ville risikere ildebrand.

Vi fører et stort udvalg af lamper med LED, både lamper til store og små rum, sågar også til haven.