Hjem/LED pærer og spots

LED-teknologien, en forkortelse for Light-emitting diode er en nyere form for lys, der løser nogle af glødepærens problemer. Vi fører et stort udvalg af LED pærer og LED spots.

En almindelig gammeldags glødepære fungerer ved at sende strøm igennem en modstand. Her omdannes elektrisk energi til elektromagnetisk energi, men det er faktisk kun cirka 3% af den elektriske energi der omdannes til det synlige lys. Resten af den elektriske energi bliver omdannet til varme og andet.

En LED pære eller LED spots er mere effektive, og bliver ikke så varme. Det betyder, at elregningen bliver mindre. Faktisk bruger de cirka 85 % mindre strøm end andre pærer. Desuden kan man placere lys steder, hvor det før har været farligt. For eksempel kan LED spots, der er retningsbestemt lys placeres i loftet, uden at man skal frygte, at loftet brænder.

Vores udvalg består af mange forskellige LED lys, blandt andet med E14 og E27 fatning. Og selvom det lyder som en sparepære, er LED lys lige så potent som den traditionelle glødepære. I modsætning til sparepæren, tænder LED lys med det samme, og skal altså ikke varme op. Levetiden er endda forbedret. En LED-pære kan nemlig holde op til 20 gange længere end en halogenpære.