Hjem/LED pærer og spots/LED lysdæmper 230V

Lysdæmpere til LED-lamper kan bruges til at justere lysstyrken på pæren. Det betyder at du kan variere stemningen i rummet. Resultatet er at dine lamper og spots bliver mere alsidige. Hvis du skal læse eller arbejde, kan du nemt skrue lyset op. Omvendt kan du ved en enkel justering gøre stuen mere hyggelig, hvis der kommer gæster. Hvis der skal holdes filmaften kan lyset tilsvarende skrues ned, så skærmen rigtigt kommer i fokus, uden at stuen er kulsort.

Der er forskellige fabrikanter der laver lysdæmpere til LED, heriblandt Fuga. Forskellige LED pærer skal dæmpes på forskellig vis, og det kan derfor være en fordel hvis dæmperen både kan styre pæren ved LR og CR. En lysdæmper dæmper lyset ved at ændre på spænding og videre. Lysdæmpere kan derfor have en jernkerne transformer, der bruges til LR og en elektronisk transformer, der bruger til CR. Kan lysdæmperen både dæmpe ved hjælp af LR og CR, passer den derfor til mange forskellige LED-pærer. Men det er altid en god idé at tjekke kompatibiliteten.

Yderligere findes lysdæmpere i mange forskellige udgaver. Der er mulighed for skydelysdæmpere, hvor en slider justerer lysstyrken. Man kan også få hjul, som man kan dreje hvorved lyset justeres. Til sidst findes der også lysdæmpere, der kan styres elektronisk, og ved hjælp af fjernbetjening.