Hjem/LED strips/Alu profiler

Aluminiumsprofiler til LED er profiler af aluminium, hvori der kan monteres en LED strip. Dette giver mulighed for at sætte strips af belysning i vægge, gulve, eller sågar ude i haven. LED strips er ideelle til at belyse områder, hvor man ellers skulle bruge mange lamper. Aluminiumsprofiler fås i forskellige typer. Der findes aluminiumsprofiler egnet til nedsænkning, mens andre er fremstillet til at sættes i et hjørne.

Idet LED-strips ikke udvikler nævneværdig varme når de er tændt, er det blevet oplagt at bruge dem til at oplyse steder, som ikke kan oplyses af traditionelle belysningssystemer. Det er derfor ikke noget problem at sætte aluminiumsprofiler med LED strips op på lofter, trappetrin, eller i gulvet. Skal man installere lys i lange store lokaler er LED strips i aluminiumsprofiler en oplagt mulighed, idet strips sikrer, at der er belysning over alt. Lyset bliver altså fordelt. Skulle man sætte en række lamper op, vil lyset jo blive koncentreret omkring pærerne.

LED (Light-emitting-diode) er en teknologi i udvikling, som forventes at erstatte glødepæren og de andre sparepærer. LED-pærer og strips tænder med det samme, og skal ikke “varme op”. LED-belysning bruger meget mindre strøm end tilsvarende glødepæreløsninger, og levetiden er generelt meget længere. Det betyder, at man både sparer penge på elregningen og på vedligeholdelse.