Hjem/LED Vækstlys

Vækstlys med LED er et energibesparende alternativ til de vækstlamper. En vækstlampe er kunstig belysning, der lyser i det elektromagnetiske spektrum, som fotosyntesen bruger. Vækstlamper kan enten prøve at simulere sollyset, som planter selvfølgelig kan bruge, mens andre vækstlamper udsender lys, der er skræddersyet til en plante. Samtidig kan der være forskellige lamper, der udsender lys, som fungerer bedst til spiring, andre til blomstring og modning.

Vækstlamper med LED har en lang levetid. I vores udvalg findes der blandt andet lamper med en forventet på 50.000 timer. Har man vækstlampen tændt i 12 timer hver dag, svarer det til omkring 11 år. Producerer man planter i større skala, og har man mange vækstlamper, betyder det, at man ikke skal bruge meget tid på vedligeholdelse og udskiftning af vækstlys.

De mest anvendte traditionelle vækstlamper er HID-lamperne. Disse lampers lys er ikke retningsbestemt, og man anvender derfor reflektorer for at give lyset en retning. Problemet er, at reflektorer absorberer cirka 5 % af lyset, hvilket forværrer HID-lampernes effektivitet. LED vækstlys er retningsbestemt i forvejen, så man spilder ikke energi på reflektorer. Desuden har HID lamper en indre temperatur på 400 celcius, så disse lamper udgør en brandfare, specielt når man bruger mange på en gang. En vækstlampe med LED udvikler typisk 50% mindre varme end en HID-lampe.